krullend-haar-behandelen
Haar admin  

Hoe ga je om met krullend haar?

Krullend heeft vaker wat meer aandacht nodig dan stijl haar. Krullend haar kan vaak na slechts een paar uur lijken op ongekamd haar. Vaak is het moeilijk om op hete dagen je krullen gedurende de hele dag mooi te houden. Toch kan je met een aantal tips de verzorging van krullend haar wat vergemakkelijken. Want ja, verzorging van krullend haar hoeft niet te moeilijk te zijn. Met deze tips haal je het beste uit jouw krullen.

Krullen haar kan snel pluizen, maar met wat speciale producten kan je dit tegen gaan. Gebruik producten die speciaal voor krullend haar zijn gemaakt. Zo weet je dat bij het maken van het product men heeft gedacht aan zaken waar mensen met krullend haar vaan mee zitten. Vermijdt producten die aangeven voor alle haartypes te werken. Dit is niet altijd het geval.

Hoe verzorg je krullend haar?

Kies een milde shampoo die geen sulfaten bevat. Dit voorkomt het uitdrogen van jouw haar. Spoel je haar daarna met lauw of koud water. Warm water vervroegt het pluizen van het haar. Koud water laat het haar ook glazen en houdt het vocht alsmede ook de haar producten beter vast. Voor je conditioner moet je alleen een conditioner gebruiken voor krullend haar. Gebruik geen kam op de conditioner door je haar te kammen, maar doe dit met je vingers.

krullend-haar-verzorgen

Hoe verzorg je krullend haar zonder föhn?

Droog je haar met een handdoek of t-shirt. Doe dit op een rustige manier om pluizig haar te voorkomen. Als je de tijd hebt, doe dan gewoon een handdoek om je hoofd en laat de handdoek al het water opvangen. Gebruik geen föhn, want dit droogt je haar uit. Wil je dit toch liever wel gebruiken dan kan dit op de koude lucht setting. Breng een gel of mousse aan en doe dit vanaf de hoofdhuid tot de haar punten.

Krullend haar verzorging houdt ook in dat jij jouw haar niet droog kamt of borstelt. In geval je dit doet zal het haar zeker pluizen. Je kan het beste je vingers gebruiken om het haar in model te brengen.

Krullend haar verzorging tijdens het slapen!

Gebruik bij het slapen een haarnetje of hoofddoek. Zo voorkom je pluizig haar in de nacht en ga je de wrijving van het haar tegen het matras of kussen tegen. Voor het slapen gaan kan je ook een haarmasker gebruiken en na het uitspoelen hiervan het haar vlechten.