egypte
Lifestyle admin  

Wat zijn de populairste bestemmingen van Egypte?

Als je het hebt over een vakantie naar Egypte, dan denk je al snel aan alle oude culturele bezienswaardigheden van het land. En deze zijn ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Maar Egypte heeft nog meer te bieden voor een afwisselende vakantie. Een goede voorbereiding, inclusief een reisplan, voordat je naar Egypte gaat, is dan ook zeker aan te bevelen. Je kunt hiervoor natuurlijk zelf het nodige onderzoek doen, maar je kunt ook een reisbureau kiezen om jou te helpen bij het kiezen van jouw droomreis door Egypte.

Geniet van een ontspannen watersportvakantie

Egypte bestaat voor het merendeel uit woestijn. Maar er is ook water te vinden, onder andere in de vorm van de Rode Zee. En daar moet je zijn als je graag een strandvakantie houdt in een luxe hotel. De badplaatsen aan de Rode Zee zijn uitgegroeid tot toeristische trekpleisters. Sommige plaatsen zijn van oorsprong kleine vissersdorpjes, zoals Hurghada. Maar er zijn ook plaatsen die nog niet zo’n lange geschiedenis hebben, zoals bijvoorbeeld Sharm el Sheikh.

Een ding is zeker, deze kustplaatsen zijn, samen met El Gouna en Marsa Alam, de ideale locatie om een echte watersportvakantie te houden. Vooral als je van duiken houdt, of je duikbrevet wilt halen, ben je daar aan het juiste adres.

Ontdek de rijke geschiedenis van Egypte

Caïro, de hoofdstad van Egypte, heeft een rijk verleden. Dat is nog steeds merkbaar als je in deze levendige stad bent. Je treft er een mengelmoes van mensen en culturen. Tijdens een stedentrip is er genoeg te bekijken dankzij de combinatie van oude gebouwen en nieuwe architectuur. Deze stad ligt aan de Nijl, waar je ook een cruise over kunt maken. Vanuit Caïro zijn de piramides van Gizeh ook eenvoudig te bereiken.

Een andere stad die de moeite waard is, is Luxor. Hier staan diverse indrukwekkende tempels en ook het Luxor Museum is een aanrader.

Combineer het beste van twee werelden tijdens een rondreis door Egypte

Met zoveel bijzondere bestemmingen in een vakantieland is het lastig kiezen hoe je je vakantie naar Egypte invult. Maar je hoeft niet te kiezen als je een rondreis door Egypte maakt. Je begint je vakantie bijvoorbeeld met een bezoek aan de culturele hoogtepunten zoals de piramides, de tempel van Philae of het Katharinaklooster. Dit sluit je af met een begeleide overnachting in de woestijn, of een nachtelijke wandeling naar de Sinaï-berg.

Vervolgens boek je een ontspannen verblijf in een vakantieresort aan het Abu Dabbab strand. En als je niet van duiken houdt, kun je altijd nog met een snorkel op zoek naar de koraalriffen.