chinees-eten
Eten admin  

Authentiek Chinees eten in Den Haag

Ben je als liefhebber van Chinees eten ook altijd op zoek naar de beste hotspots om authentiek Chinees te eten in Den Haag en omstreken? Een Chinees restaurant serveert allang niet meer alleen Babi Pangang of Foe Yong Hai. De Chinese keuken is één van de meest diverse keukens ter wereld. Het eten dat je in Nederland bij veel Chinese restaurants eet, lijkt in niets op de echte Chinese keuken. Elke provincie of regio kent zijn eigen specialiteit. Ervaar de pittige en authentieke Sichuan keuken en je wil nooit meer wat anders.

De basis in de Chinese keuken

De basis voor veel Chinese gerechten zijn noedels of rijst. In het zuiden wordt vooral rijst gegeten en in het noorden van China staan noedels vaker op het menu. Plantaardige en dierlijke vetten zorgen voor de smaak van deze basis ingrediënten. Ook worden veel kruiden gebruikt om het eten extra smaak te geven. Kooktechnieken die veel gebruikt worden zijn roerbakken, stomen en frituren.

De Sichuan keuken

De Sichuankeuken komt uit het zuidwesten van China. De keuken staat bekend als pittig. Dit komt onder anderen door de Sichuan peper. Rundvlees is een veel gebruikt ingrediënt. Hot pots zijn vrij pittig en zijn daarom ideaal om je te verwarmen in de winter. Verwar de hot pot niet met de Chinese fondue zoals je die gewend bent. Er staat op tafel een grote pan gloeiend hete bouillon. In deze bouillon gaar je zelf je vis, vlees en groente nadat je die aan stokjes geregen hebt. Elke regio heeft zijn eigen hot spot varianten. De traditionele hot pot is vrij pittig en is daarom populair in de Sichuan keuken die bekend staat als pittig. Probeer ook zeker eens de Ma Po tofu, geroerbakt tofu met gehakt in combinatie met een pittige bonensaus of Gong Bao Ji Ding, een gerecht met kip en pinda’s.
Met deze nieuwe kennis over authentiek Chinees eten stap je voortaan heel anders een Chinees restaurant binnen. Laat je verrassen door de kok en ontdek nieuwe favorieten uit de authentieke Chinese keuken.