foundation
Beauty admin  

Welke Foundation past bij jouw gezichtskleur?

Het kiezen van de juiste foundation voor jouw gezichtskleur kan een echt uitdaging zijn. Waarschijnlijk heb je weleens iemand gezien die de verkeerde kleur had gekozen. Het ziet er raar en onnatuurlijk uit. Om te voorkomen dat dit jou ook gebeurt kun je de onderstaande stappen ondernemen. Zo heb jij altijd de beste foundation voor jouw gezichtskleur.

Bepaal de ondertoon van je huidskleur

Ten eerste moet je erachter komen welke ondertoon je huidskleur heeft. Vanuit hier kun je kijken welke kleur foundation je nodig hebt. Op de meeste foundations wordt wel aangegeven of het geschikt is voor een warme, koele of neutrale huidskleur. Het bepalen van de ondertoon van je huidskleur kun je op 4 manieren doen.

Manier 1

Bij de eerste manier ga je kijken naar de kleur van je bloedvaten. Bekijk je bloedvaten in natuurlijk licht, zoals buiten of vlakbij een raam. Als je bloedvaten blauw/paars lijken dan heb je een koele ondertoon. Lijken je bloedvaten groen, dan is je ondertoon warm. Maar is het niet helemaal duidelijk, dan is de kans groot dat je een neutrale ondertoon hebt.

Manier 2

Als je er niet uitkomt met het kijken naar je aders, kun je ook naar je huid kijken. Doe dit ook weer in natuurlijk licht. Het is handig om een handdoek of witte kleding naast je huid te houden. Zie je in je huid roze, rode en blauwe tinten dan heb je een koele ondertoon. Heeft je huid meer een warme, geel tot perzikachtige kleur, dan heb je een warme ondertoon. Maar hangt je huidskleur er tussenin, dan is je ondertoon waarschijnlijk neutraal.

Manier 3

Een andere manier om je ondertoon te bepalen is door te kijken naar de kleur sieraden die je het liefste draagt en welke jou het beste staan. Wanneer zilveren sieraden jou het beste staan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Staat goud jou supermooi, dan is je ondertoon waarschijnlijk warm. Maar wanneer je het liefste rosé goud of zilver, goud en rosé combineert dan is de kans groot dat je een neutrale ondertoon hebt.

Manier 4

Als laatste kun je kijken naar hoe jouw huid op de zon reageert. Verbrand je snel in de zon en wordt je niet bruin, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Verbrandt je nauwelijks en krijg je een gebruinde tint, dan zal je waarschijnlijk een warme ondertoon hebben. Zit je hier tussenin dan is je ondertoon waarschijnlijk neutraal.

Bepaal de juiste kleur

Nu je weet wat de ondertoon is van je huid kun je gaan bepalen welke kleur foundation bij je past. Kijk of je een licht, medium of donkere huidskleur hebt. De kleur kun je het beste checken door een beetje foundation bij daglicht op je kaaklijn of in je nek te smeren. Je moet ook goed kijken hoe het bij je ogen staan en bij het wimperserum dat je gebruikt. Zo kun je zien of de kleur mooi overloopt naar je hals. Doe het dus niet op je hand. Nu je weet welke ondertoon en kleur je moet hebben is het een stuk gemakkelijker om de juiste foundation voor jouw gezichtskleur te kiezen.