Lifestyle admin  

De beste tips om kraamvisite te ontvangen

Ben je net papa of mama geworden? Allereerst: gefeliciteerd! De geboorte van een kindje is een mooie, maar vaak overweldigende ervaring. Je stroomt over van liefde, maar tegelijkertijd moet er een hoop geregeld worden. Daarnaast probeer je met slaaptekort de boel draaiende te houden en daarnaast – niet te vergeten – je kindje te overspoelen met liefde en aandacht. Veel ouders vinden kraamvisite belangrijk, maar weten niet zo goed hoe ze dit moeten aanpakken. Hier lees je de beste tips om jouw kraambezoek toch goed te kunnen ontvangen. 

Geef grenzen aan

Uiteraard vind jij (of vinden jullie) het belangrijk dat mensen op bezoek komen. Soms vinden gasten het zelf lastig om te bepalen wanneer ze welkom zijn. Hierin is maar één gouden regel: de ouder is de baas. Dat betekent dat je duidelijk moet aangeven wanneer het weer tijd is om te rusten. Anders loop je het risico dat mensen te lang blijven zitten en daar zit je nu net niet op te wachten.   

Plan momenten van rust in 

Zorg altijd voor voldoende rustmomenten op de dag. Het klinkt als een open deur, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Op de meeste geboortekaartjes staat niet voor niets dat er iedere middag even geslapen wordt. Veel kersverse ouders vergeten in de eerste weken in hun enthousiasme deze rust in de plannen. 

Toch is dit ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de ouders, maar natuurlijk ook voor het kindje. Je baby wakker maken doe je namelijk liever niet. Pasgeboren kindjes hebben behoorlijk wat rust nodig, tot wel 20 uur per dag. Of je kraamvisite de baby toch laat vasthouden bepalen jullie wel helemaal zelf. De meeste mensen zullen de baby liever rustig laten slapen. 

Geboortesnoep

Natuurlijk is het leuk om de geboorte van jullie kindje met beschuitjes met muisjes te vieren. Toch kost het even tijd om te maken en geeft het een hoop zooi. Hoewel de kraamhulp hier in de eerste week misschien mee zal helpen, is het handiger om voor een simpeler alternatief te kiezen. 

Extra fijn is om snoep gewoon te bestellen zodat je het snel in huis hebt en je niet meteen een tripje naar de supermarkt hoeft te maken. Online snoep kopen kan gelukkig makkelijk. Zo vind je bij CandyOnline het leukste geboorte snoep om de geboorte van jullie kindje mee te vieren.