Lifestyle admin  

Hoe kun je sneller afvallen?

Als je de strijd al eens bent aangegaan tegen die extra kilo’s, weet je dat dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan is. Afslanken vraagt een inspanning en vaak gaat na verloop van tijd de motivatie wat zakken en blijft er van het hele plan niet veel meer overeind. Maar ook bij afslanken geldt de stelling dat de aanhouder wint. Je hoeft niet eens je hele leven om te gooien, enkele kleine aanpassingen in je dagelijkse gewoontes maken echt al een groot verschil. Gezonde en evenwichtige voeding, op geregelde tijdstippen bewegen, voldoende rust inbouwen en enkele ondersteunende supplementen zoals fatburners zorgen ervoor dat die extra kilo’s verdwijnen en ook weg blijven.

Gezonde en evenwichtige voeding

Afslanken doe je echt niet door jezelf uit te hongeren, laat ons dat idee alvast overboord gooien. Door te weinig te eten, gaat je lichaam net in spaarstand en zul je nauwelijks gewicht verliezen. Op regelmatige tijdstippen een gezonde en evenwichtige maaltijd eten, zal je daarentegen wel verder helpen. Veel groenten, een stukje vis of vlees en een beperkte hoeveelheid koolhydraten geven je lichaam alle energie die het nodig heeft om te kunnen functioneren zonder dat er een calorie-overschot ontstaat. Ditzelfde geldt voor tussendoortjes. Die moet je jezelf niet verbieden, maar kies dan bijvoorbeeld voor een stukje fruit, enkele noten en een bakje kwark. 

Voldoende beweging

Deze vinden veel mensen een moeilijke omdat ze er van uitgaan dat ze bij het afslanken plots als een gek moeten gaan sporten. Nee, kleine aanpassingen in je bewegingspatroon zullen al mooie resultaten opleveren. Naast het afslanken, zal bewegen je ook mentaal een beter gevoel geven. Neem eens wat vaker de fiets of ga te voet in plaats van met de auto, neem de trap in plaats van de lift en plan enkele keren per week een mooie wandeling in. Met deze tips ben je al een heel eind op weg om voldoende beweging te hebben om te kunnen afslanken.

Voldoende rust

Om te kunnen functioneren, heeft je lichaam energie nodig en moet het voldoende hersteld zijn van de vorige dag. Rust en slaap inbouwen is dan ook een absolute vereiste als je wil afslanken. Ideaal is het als je elke nacht gemiddeld acht uur zou slapen. Op die manier kun je fit en energiek de dag door wat je zal helpen om calorieën te verbranden en dus af te slanken.

Waardevolle supplementen

Om je inspanningen om af te slanken te ondersteunen, zijn tal van voedingssupplementen beschikbaar. Fatburners zijn hier een goed voorbeeld van. Door de actieve ingrediënten helpen fatburners je om je stofwisseling te verhogen, om je energie te verhogen en om je eetlust deels te remmen. Cafeïne en groene thee extract hebben die eigenschappen en vormen dus vrijwel altijd een onderdeel van de fatburners. Supplementen zullen natuurlijk niet helpen als middel op zich, maar wel als ondersteuning. Ga er dus niet van uit dat fatburners voor een spectaculair gewichtsverlies zullen zorgen als je je voedings- en bewegingsgewoontes niet aanpast.

Met de tips hierboven is het voor iedereen mogelijk om op een gezonde en verantwoorde manier af te slanken en de verloren kilo’s er ook daadwerkelijk af te houden.