De supplementen die je elke herfst aan je dieet zou moeten toevoegen
Uncategorized admin  

De supplementen die je elke herfst aan je dieet zou moeten toevoegen

Als je ooit in de supplementen afdeling van een drogisterij bent geweest, ben je waarschijnlijk overweldigd door de schappen met vele opties om uit te kiezen. Zelfs als je volledig op de hoogte bent van supplementen, kan het overdonderend zijn. 

Maar supplementen zijn slechts een hulpmiddel bij een evenwichtige voeding. Voedsel is onze nummer 1 bron van de vitamines en mineralen die we dagelijks nodig hebben. Al het andere nemen we omdat we niet genoeg binnenkrijgen via onze voeding of levensstijl. Om deze reden benadrukken we dat je met je arts moet overleggen voordat je nieuwe supplementen overweegt. Je wil je geld niet verspillen aan supplementen die je niet nodig hebt. Hieronder kijken we naar beproefde supplementen, lees snel verder voor inspiratie.

Vitamine D/K2

Als er één supplement is waar je in de herfst en winter niet zonder kan, dan is het vitamine D. Als je het grootste deel van het jaar op een plaats woont waar het somber en regenachtig is (Nederlandse herfsten en winters), is het noodzakelijk om een vitamine D3 + K2-supplement te nemen. (Vitamine K helpt vitamine D in het lichaam te laten worden opgenomen.) De enige manier waarop het lichaam vitamine D kan krijgen, is door zonlicht of een select aantal voedingsmiddelen. Dit supplement speelt een vitale rol bij het behoud van gezonde botten en neuroprotectieve eigenschappen die de gezondheid van het immuunsysteem, de spierfunctie en hersencel activiteit ondersteunen. 

supplementen die je elke herfst aan je dieet zou moeten toevoegen

Vitamine C

Tijdens de zomermaanden eten de meesten van ons fruit, zoals citrusvruchten, die een grote hoeveelheid vitamine C bevatten. Maar het is moeilijker om de opname van vitamine C op peil te houden wanneer de koudere seizoenen komen, omdat onze voeding verandert. Bovendien is het koude en griep seizoen, een tijd waarin ons lichaam harder moet werken om ziektes te bestrijden. Voeg vitamine C toe aan je routine omdat je minder uit voeding krijgt en de extra dosis het immuunsysteem ondersteunt. Dit supplement is essentieel voor het genezingsproces van het lichaam. Het helpt je lichaam om bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in de botten te vormen, om nog maar te zwijgen van het feit dat het een antioxidant is die het lichaam helpt beschermen tegen vrije radicalen.

Honingproducten

We zouden door kunnen blijven gaan over de voordelen van bijenproducten. Het heeft verbazingwekkende antimicrobiële, antivirale en anti oxiderende eigenschappen, daarom begin je je vaak meteen beter te voelen als je honingproducten tot je neemt. 

Oregano-olie

Als je in de herfst of winter verkouden of grieperig wordt, is olie van oregano je go-to. Dit supplement helpt om ziektes te doden. Het helpt ook om sneller op te knappen. Studies hebben aangetoond dat essentiële oliën van oregano zowel antimicrobiële activiteit als antivirale en schimmelwerende eigenschappen hebben. Door een paar keer per dag 3-5 druppels toe te voegen aan een klein beetje water (of sinaasappelsap) als je ziek bent, verdwijnen de symptomen sneller dan zonder dit krachtige supplement.

supplementen die je aan je dieet zou moeten toevoegen

Multivitamine

Een hoogwaardige multivitamine kan een goede toevoeging zijn aan je supplementen. Helaas zijn er veel multivitaminen om uit te kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is. Een goede multivitamine voor vrouwen bevat vitale vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, omega-3 DHA, vitamine B12, vitamine D, ijzer, vitamine K2, boor, vitamine E en magnesium. Dat gezegd hebbende, de combinatie hiervan is niet voldoende om een ​​tekort aan een van de bovenstaande te ondersteunen. Neem dus contact op met je arts als je symptomen van een tekort voelt. Multivitaminen zijn een geweldige manier om de vitamines en mineralen binnen te krijgen die we dagelijks nodig hebben!