verbeteren van je huid
Beauty admin  

Jouw dagelijkse routine voor het verbeteren van je huid! 

Iedereen kent van die dagen waarop de hoofdhuid er net een stukje slechter aan toe is dan de dagen ervoor. Puistjes of bultjes kunnen natuurlijk door veel verschillende dingen ontstaan. Heb je afgelopen weekend misschien iets te veel borrels gedronken? Heb je de hele zondagmiddag in de keuken (en dus boven het fornuis) gehangen? Ben je de afgelopen week weinig buiten geweest en mist jouw huid dus wat frisse lucht? Heb je jouw beddengoed wel gewassen, of lig je per ongeluk al twee weken op dezelfde kussenslopen? Kijk, de redenen voor een onregelmatige huid zijn eindeloos, en dat betekent dat de oplossingen dat dus ook zijn… Hoe weet je nou welke van toepassing voor jou?

Gelukkig is er een manier om jouw huid minder vatbaarder voor bovenstaande redenen te maken; namelijk het grondig en goed verzorgen van jouw huid! Daarom introduceren we je graag aan een standaard routine, wie iedereen eigenlijk elke dag zou moeten uitvoeren voor het verbeteren van de huid. (Let wel: het gaat hier om het voorkomen van een onregelmatige huid. Ben je op zoek naar een manier om de huid te verbeteren met betrekking tot rimpels en dergelijke, dan raden wij andere producten of een specialist aan, zoals huidverbetering Marco van Coevorden). 

Welke stappen op dagelijkse basis?

Op dagelijkse basis zijn een aantal routine stappen van groot belang en daar komen als vanzelfsprekend verschillende producten bij kijken. Ten eerste is het erg belangrijk om de huid goed te reinigen, bij voorkeur tweemaal per dag. Het reinigen kan je doen met een cleanser. Het is goed om de huid zowel ’s ochtends en ’s avonds grondig te reinigen, en dan het liefst twee keer achter elkaar. De eerste keer reinig je de huid om make-up en overig vuil van de huid te verwijderen, de tweede keer om de poriën goed schoon te maken. Na het reinigen met de cleanser is het verstandig om een stimulerend product op de huid aan te brengen; deze is per huidtype verschillend. Wil je bijvoorbeeld jouw huid meer hydrateren? Kies dan een serum dat daarvoor zorgt! Na het stimuleren van je huid is de volgende stap; beschermen. Kies voor in de ochtenden een dagcrème, en voor in de avonden een nachtcrème welke bij jouw behoeften past. Heb je bijvoorbeeld een erg vette huid? Dan kan je kiezen voor een matte dagcrème, terwijl mensen met een droge huid juist voor een dagcrème met hydraterend vermogen kunnen kiezen!