voordelen van gel nagellak
Beauty admin  

De voordelen van gel nagellak

We kennen allemaal wel de normale nagellak. Deze is aan te schaffen in erg veel winkels. Helaas is deze nagellak niet altijd van hele goede kwaliteit. Tegenwoordig is de gel nagellak erg populair. Je kunt die aan laten brengen bij een gespecialiseerd bedrijf, of je kunt dit zelf doen. Gel nagellak heeft een aantal voordelen op de normale nagellak. Zo versterkt deze nagellak de natuurlijke nagels, het blijft ongeveer drie weken zitten en de normale nagel breekt of scheurt minder snel, door het gebruik van de gel nagellak. De gel nagellak blijft dus drie weken zitten, maar blijft in die tijd ook erg mooi. Het zal bijna geen glans verliezen of beschadigen. Deze nagellak kost wel wat meer, maar de kwaliteit is ook een heel stuk hoger dan de normale nagellak. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het aantal kleurtjes wat er beschikbaar is. Er zijn namelijk ontelbare kleurtjes te verkrijgen. 

Het aanbrengen van gel nagellak

Het aanbrengen van deze nagellak gaat niet op de traditionele manier, die wij gewend zijn. Het aanbrengen van de nagellak gaat als volgt. Begin met het vijlen van je nagels in een natuurlijke vorm. Ook is het belangrijk om de bovenkant van de nagel te polijsten voor een betere hechting. Vervolgens breng je de primer aan en laat je deze drogen aan de lucht. Stap 3 is het aanbrengen van een dun laagje basecoat, die je twee minuten laat drogen onder een UV- of LED-lamp. Stap 4 is het aanbrengen van een dun laagje gellak die je hebt uitgekozen. Daarna laat je de gellak twee minuten drogen onder de lamp. Deze twee stappen blijf je herhalen totdat je er zeker van bent dat je een goede dekking hebt. Als laatste breng je de topcoat aan die je weer twee minuten laat drogen.

De benodigde materialen

Voor het aanbrengen van de gel nagellak zijn er meer materialen nodig dan bij de normale nagellak. Voor de normale nagellak heb je eigenlijk alleen een vijl en een nagellak potje nodig. Het aanbrengen van de gellak neemt meer tijd in. Voor deze gellak heb je een primer nodig, een basecoat, een gellak kleur, topcoat, nagelreiniger en een uv- of ledlamp. Wil je de gellak aanbrengen, dan moet je dus wel iets meer geld uitgeven. Wel is het zo dat de kwaliteit van de gellak stukken beter is dan de normale nagellak. De duurste aankoop is de lamp. Voor een goede lamp betaal je al snel tussen de dertig en zestig euro. Ook de gellak zelf is wat duurder dan de normale nagellak. Wil je gaan beginnen met gellak, dan kun je ook een gel nagel set aanschaffen, zodat je gelijk alle benodigde materialen hebt. 

Tips voor het aanbrengen van de gellak

Het aanbrengen van gellak is wat lastiger dan de normale nagellak, hier wat tips die kunnen helpen. Vijl de nagel altijd vanuit één kant. Maak geen zagende beweging, dit is slecht voor de nagel. Hecht de gellak niet goed? Dan kun je een nagelvoorbereider gebruiken, die voor een extra ontvetting van de nagels zorgt. Wat erg belangrijk is, is dat je het gellak fles uit het uv-licht en zonlicht houdt. Anders kan gaat de gellak uitharden en kan je de gellak weggooien, wat natuurlijk erg zonde zou zijn.