smoothie bowls recepten
Eten admin  

De 3 lekkerste smoothie bowls zelf maken

Men zegt weleens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en hoewel dit moeilijk te bewijzen is, is het duidelijk dat het ontbijt er voor moet zorgen dat je je dag goed kunt beginnen. Waar vroeger elke Nederlander zo’n beetje de dag startte met brood, zien we nu dat veel mensen op zoek gaan naar andere manieren om te ontbijten. Een van de lekkerste, en gezondste, manieren volgens ons is een smoothie bowl. Je kunt deze natuurlijk maken zoals je wil, maar hieronder geven we je 3 heerlijke opties voor het maken van zo’n lekkere smoothie bowl.

In principe kan zo’n beetje alles in een smoothie bowl. Noten, fruit, muesli, cruesli, honing, kaneel, etc… alles is mogelijk. Je kunt onderstaande gerechten dan ook makkelijk aanpassen met de toppings naar jouw keuze. We gebruiken bij onderstaande gerechten vaak bevroren fruit, omdat je dan iets meer het gevoel krijgt van een ijsje, maar dit hoeft natuurlijk niet.

smoothie bowls zelf maken

Tropische twister

-1/2 passievrucht
-100 g bevroren ananas
-100 g bevroren mango
-150 ml joghurt
-1 tl kaneel
– toppings naar keuze

Pureer alle ingrediënten in een blender fijn. Giet in een schaaltje en schenk als laatste nog een beetje yoghurt er doorheen om swirls te creëren.

De 3 lekkerste smoothie bowls zelf maken

Chocoholic smoothie bowl

-150 ml amandel melk
-1 el pindakaas
-3 el cacao poeder
-4 dadels
-1 bevroren banaan
– toppings naar keuze

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie. Giet in een schaaltje en voeg je favoriete toppings toe!

zelf smoothie bowls maken

Berry much smoothie bowl

– 150 g bevroren frambozen (of bosvruchtenmix)
– 1 banaan
– 125 ml joghurt
– 1 el pindakaas

Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Schenk in een schaaltje. Doe de topping erop en druppel er nog wat yoghurt overheen.

Mochten deze recepten niet helemaal je ding zijn, ga dan lekker experimenteren. Alles kan, maar houd over het algemeen deze hoeveelheden aan: 100-150 gram bevroren fruit + 1 banaan +  125 ml vloeistof (elk soort melk, yoghurt, (kokosnoot)water enz.) + 1 el zoetstof (pindakaas, zoetstof, suiker, dadels enz.), 1-2 el noten, granola, cruesli enz. Je kunt ook nog 100 gram groente toevoegen.

Ook in de winter is dit het ideale ontbijt of lunch. Het is gezond, vult en is heerlijk lekker fris.

Drie fabels en feiten over water drinken