vrouwenmuts-in-de-winter
Fashion admin  

De vrouwenmuts in de winter van 2019

Winter mutsen voor vrouwen zijn er in alle soorten, maten, kleuren en stijlen. Gelukkig maken de jaarlijkse trends het geheel een beetje overzichtelijk. Wat voor stijlen heeft deze winter ons te bieden?

Gebreide muts

Om te beginnen lijken vooral gebreide mutsen dit winterseizoen in de mode te zijn. Ook hier kan weer onderscheid in worden gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde muts-tulbanden: gebreide tulbanden die het hoofd en de oren bedekken. De tulband geeft de drager een Oosters gevoel en doordat ze strak om het hoofd zitten zijn ze niet alleen stijlvol, maar bovenal lekker warm.

Trends deze winter

Ook de gebreide baret ziet men steeds vaker in de winkels liggen. Meestal worden hiermee de oren niet bedekt, maar er zijn ook grotere baretten te vinden, die de oren wel bedekken en aan de achterkant van het hoofd over de nek heen vallen. Voor de liefhebbers van de Franse stijl onder ons is dit de ideale vrouwenmuts.

Toch blijft de traditionele beanie de favoriet onder de winter mutsen voor vrouwen. Dit komt vooral doordat deze overal bij past: door de sportieve en casual stijl kan deze muts boven bijna alle kledingstukken worden gedragen.

Niet alleen de soorten mutsen, maar ook de kleuren, prints en decoraties op de mutsen passen zich aan aan de trends van het seizoen. Zo worden vooral pasteltinten nu veel verkocht, maar ook de rode en bruine kleurgroepen doen het goed. Op het gebied van decoratie zijn dit seizoen de oortjes op mutsen populair, maar ook de traditionele pompons bovenop blijven terugkomen. Voor de printen wordt veel inspiratie gehaald uit flora en fauna: dieren en bloemen kom je overal tegen op mutsen voor vrouwen in de winter.

hoofdbanden-veel-gedragen

In plaats van de simpele vrouwenmuts worden nu ook hoofdbanden veel gedragen, meestal zijn deze ook gebreid. Deze worden aan de voorkant vaak gedecoreerd met een strik of een andere versiering.

Een laatste opvallende trend zijn de zeemanspetten. Dit zijn geen echte mutsen, maar ze zijn wel erg chique en kunnen net dat extraatje geven aan een outfit.

Dit waren in een notendop de meest opvallende trends qua mutsen voor vrouwen in de winter van 2018 – 2019. Deze bieden gelukkig de kans tot eindeloos mixen en matchen, zodat je er voorlopig niet op uitgekeken zal raken!