Wanneer-heb-je-ondergewicht
Eten admin  

Wanneer heb je ondergewicht?

Overgewicht is iets wat je vaak hoort. Ondergewicht is iets wat je veel meer hoort, maar wat minimaal net zo schadelijk voor iemand kan zijn als overgewicht. In deze tekst gaan we kijken wat ondergewicht precies is. Wanneer heb je ondergewicht? Wat te doen aan ondergewicht? Met als afsluiting een aantal tips om aan te komen in gewicht.

Wanneer heb je ondergewicht?

Ondergewicht. De naam zegt het eigenlijk al. Wanneer je dus minder weegt dan wat gezond voor jou is. Dit is per persoon verschillend omdat dit te maken heeft met lengte, geslacht en andere factoren. Ondergewicht kan op verschillende manieren vastgesteld worden. De meest voorkomende is BMI. BMI staat voor body mass index. Met deze eenvoudige berekening, bereken je gauw wat jouw Body Mass Index is. Wanneer jouw BMI onder de 18,5 is, heb je officieel gezien ondergewicht. Wanneer jouw BMI tussen de 18,5 en 25 is heb je een gezond gewicht. De andere manier is om de middelomtrek te meten. Deze ligt dan weer bij mannen en vrouwen anders. Bij mannen is er sprake van ondergewicht wanneer middelomtrek kleiner dan 79 cm is. Bij vrouwen ligt dit getal iets lager, namelijk onder de 68 cm.

Wanneer-heb-je-ondergewicht

Wat te doen aan ondergewicht?

Ondergewicht kan verschillende effecten hebben op het lichaam. Het is daarom belangrijk om op een gezond gewicht te komen. Vaak is er bij ondergewicht hulp nodig van een professional. Afvallen kunnen de meeste personen op hun eigen houtje, maar aankomen is een uitdaging van een heel ander kaliber. De dokter kan je doorverwijzen naar een diëtist die je hier bij kan helpen. Wil je het eerst zelf proberen? Dan is het belangrijk om aan te komen. Er zijn verschillende tips om aan te komen. Gebruik de tips maar onthoud te alle tijden dat hulp van een professional handig is. Het belangrijkste is om gezond aan te komen. Ga dus geen verkeerde stoffen naar binnen duwen, maar eet bijvoorbeeld grotere maaltijden van gezond voedsel. Zorg dat je dit stapje voor stapje doet en niet in een keer. Ook is het belangrijk om eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen. Deze stoffen helpen met het aankomen. Een moeilijke uitdaging dus die altijd het beste kan aangegaan worden met een diëtist.