Fashion admin  

Falke sokken collectie overzicht

Ik heb ze al eens eerder aangehaald, onze Falke sokken, maar laat ons eerst onze geschiedenis eens wat opfrissen.

Een beetje geschiedenis

Falke bestaat al sinds 1895 en werd opgericht door Franz Falke-Rohen en later stapte zijn zoon (Franz Jun) mee in het bedrijf. Nu bestaat Falke in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk en heeft meer dan 800 werknemers. Ze maken veel meer dan alleen maar sokken maar in dit artikeltje gaan we ons op de sokken collectie richten.

Falkes collectie

Als je op hun website bij herensokken gaat kijken, zien we daar een indeling van 6 verschillende sokken.

• Functionele producten

• Kousenvoetjes

• Kniekousen

• Sneakersokken

• Sokken

• Huissokken

Laten we elk onderdeeltje heel kort bekijken zodat jullie een idee hebben van wat je bij Falke allemaal kan vinden.

Functionele producten

Bij dit onderdeel vind je verschillende sokken die echt een doel hebben. In de naam van de sokken kan je zien dat ze speciaal gemaakt zijn voor het geven van energie (Energising) & voor gevoelige voeten (Sensitive). Onderling worden ze nog onderverdeeld naargelang kleur, patroon en materiaal.

Kousenvoetjes

De sokjes vind ik persoonlijk heel grappig te zien. Ik ken ze van de Koreaanse show ‘Running Man’ waarbij één van de leden, Kim Jong Kook, bijna altijd deze kousenvoetjes draagt. Ze zijn gemakkelijk aangezien je ze niet ziet als je je schoenen aanhebt. Ze worden verkocht op Falke met zowel hoge als lage wreef.

Kniekousen

Bij de kniekousen kan je net als bij de functionele producten zien of het ‘energising’ of ‘sensitive’ is. Behalve dat wordt deze collectie deels per stof gesorteerd. Zo kan je meteen zien of de kniekousen van wol of van stof zijn gemaakt. Het viel me op hoeveel verschillende kleuren ze ook voor mannen hadden. Van de normale donkere kleuren tot fel oranje en diep roos.

Sneakersokken

De sneakersokken zijn gewoon per kleur gesorteerd, in tegenstelling tot de kousenvoetjes en kniekousen. Je ziet ze wel weer in alle mogelijke kleuren.

Sokken

De gewone categorie ‘sokken’ bevatten de sokken die men ook wel eens quarter sokken noemt. Deze zijn langer dan sneakerssokken en korter dan de kniekousen. Een deel van deze sokken bevatten verschillende stoffen in één paar. Zo zijn er een paar sokken, die 33% Wol, 27% Viscose, 20% Polyamide en 20% Kasjmier bevatten.

Tip: Herensokken eenvoudig en snel online bestellen. Gratis verzending en retour.

Huissokken

Deze sokken zijn super zacht en cosy, zoals de titel zegt, echte huissokken. Sommige beginnen als sokken en eindigen als pantoffel doordat beide onderdelen aan elkaar zijn vastgemaakt. Ze zijn gemaakt van fijne, zachte merinowol met antislip-viltzool.