zo verzorg je je geverfde haar
Haar admin  

Hoe houd je je geverfde haar zo lang mogelijk mooi?

Velen van ons kleuren hun haar weleens. Dit kan even precies de verandering zijn die je nodig hebt in je leven. Of sommigen kiezen er juist voor om het haar te kleuren voor een bepaald seizoen, bijvoorbeeld een lichtere tint in de lente en zomer. Als je je haar weleens kleurt, dan zul je misschien gemerkt hebben dat de intensiteit van die kleur snel kan afnemen. Dit wil natuurlijk niemand en daarom kijken we in deze blog naar hoe je je gekleurde haar zo lang mogelijk mooi houdt.

Wat zijn de oorzaken van het vervagen van de haarkleur?

Na lang in de kappersstoel te hebben gezeten lekker even in het zonnetje genieten van een kopje thee of koffie. Heerlijk natuurlijk, maar niet de beste optie voor dat nieuwe kleurtje in je haar. Dat haar wordt namelijk lichter bij blootstelling aan de zon. Dit geldt voor bijna alles dat pigmenten bevat. Zit je zo af en toe even in de zon is dit natuurlijk geen ramp. Zit je echter dagelijks lang in de zon, dan kan dit ervoor zorgen dat je haarkleur sneller verdwijnt en dof wordt. Het is dus aan te raden om niet de dag voordat je op vakantie gaat je haar te laten verven. Zonde van je geld 

Hoe houd je je geverfde haar zo lang mogelijk mooi

Verkeerde shampoo

Het gebruiken van de juiste shampoo is één van de belangrijkste dingen wanneer jij je haarkleur zo lang mogelijk wilt behouden. Daarom moet je op zoek naar een shampoo die handig in gebruik is en je haarkleur beschermt tegen verbleken. Je verzegelt met een goede shampoo de kleurpigmenten en dit resulteert uiteindelijk in een rijkere en langer houdbare kleur. Jouw haarkleur straalt de komende maanden en je hebt er geen omkijken meer naar met de juiste shampoo!

Professionele haarverf tegenover een amateur verf

Het gebruik van een professionele haarverf is ook een echte aanrader. Een professionele haarverf is uiteraard wat duurder, maar van een betere kwaliteit. Duurdere haarverf beschikt namelijk over een hogere concentratie aan werkzame ingrediënten. Het pigment dringt daardoor dieper door in het haar en dat zie je terug in het resultaat. Tevens is het verschil in prijs in de meeste gevallen niet eens zo heel groot. 

geverfd haar zo lang mogelijk mooi houden

Dan nog even wat andere goede tips om je haarkleur langer vitaal te houden op een rijtje:

– Vermijd het zwembad, het chloor zorgt voor een groene gloed in het haar  

– Gebruik zo min mogelijk styling tools

– Pas op met de zon

– Een voedende olie is je beste vriend

– Spuit geen parfum op je haar, de alcohol in de parfum droogt je haar sterk uit

– Was je haar niet te vaak, hierdoor gaan de haarschubben open staan

– Gebruik de juiste haarverzorging