hoeveel-kost-een-trouwvideo
Fashion admin  

HOEVEEL KOST EEN TROUWVIDEO?

Dit is een vraag die je jezelf moet stellen als je je bruiloft aan het plannen bent. Al met al kun je zeggen dat een goede videograaf ongeveer hetzelfde kost als een goede fotograaf voor zijn werk. Maar de prijs alleen zegt niet veel over de kwaliteit van de film die je later krijgt. Deze blogpost moet u helpen om de prijzen voor videomakers voor u beter vergelijkbaar te maken en zo uw beslissing te vergemakkelijken.

HOE LANG MOET DE VIDEOGRAAF JE BEGELEIDEN?

Voor mij is het het beste om als bruiloft videograaf jou vanaf het eerste moment te begeleiden. Jou filmen bij het klaarkomen betekent foto’s maken die ik de rest van de dag nauwelijks krijg. Nu ben je nog een beetje opgewonden, je beste vrienden zijn er in een kleine kring, je bent uitbundig en we lachen veel. 

Later volgt meestal de eerste blik, misschien een paar schieten, de rit naar de bruiloft, de ceremonie zelf, de viering(en), toespraken, verrassingen, de feestelijke maaltijd. Als ik de hele dag met je meega, heb ik het beste materiaal om een prachtige film te knippen. Ik kan op de locatie zijn voor de gasten en de decoratie filmen, ik kan veel close-ups doen en later meer tijd doorbrengen met de mensen waar je om geeft.  Zo’n begeleiding duurt vaak 10 uur of meer. 

WAT IS DE IDEALE LENGTE VAN EEN HUWELIJKSFILM?

De lengte van de video is afhankelijk van uw persoonlijke smaak, maar ook van de lengte van uw bruiloft en het type en de duur van uw feest. Viert u een kleine elopement of een traditionele bruiloft met meer dan 100 gasten? Of een bestemming bruiloft over meerdere dagen? Wat wil je zien in de huwelijksfilm? Deze vragen kunnen eenvoudig worden beantwoord in een voorbespreking (in deze blogpost vindt u een checklist voor de voorbespreking, die u gratis kunt downloaden). 

Gemiddeld duurt een trouwvideo tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van het type en de inhoud. Daarnaast kunt u een korte trailer knippen voor social media of WhatsApp, die ongeveer 1 minuut lang is.

HOE HERKEN IK EEN GOEDE VIDEOGRAAF?

De foto’s van een paar opnames zijn vaak mooi en technisch goed, maar ook op de een of andere manier bedacht. Een echtpaar vertelde me onlangs dat ze meestal de foto’s en filmfragmenten van hun bruiloft bekijken, die ze allebei associëren met een echte emotie. De tranen van de vader op de huwelijksceremonie of van haar en haar broers en zussen die in elkaars armen liggen en lachen. Dit zijn de filmbeelden die hen echt raken.

HOE BEREKENT EEN HUWELIJKSVIDEOGRAAF DAT?

Zoals de meeste huwelijksfilmers, bied ik u all-inclusive prijzen aan in de vorm van filmpakketten voor verschillende behoeften (voel je vrij om mij te schrijven en ik stuur u mijn prijslijst). Maar wat zit er achter een pakketprijs? Om de pakketprijzen wat transparanter te maken, zal ik u laten zien welke kosten in mijn berekening zijn opgenomen:

de pure werktijd voor voorbesprekingen, filmproductie (uw bruiloft), montage, geluidsbewerking, colorgrading, rendering;

  • licentiekosten voor muziek;
  • reis- en verblijfkosten (afhankelijk van de locatie);
  • Kosten voor camera, lenzen, gimbal, drone, snelle computer, snel en groot geheugen;
  • apparatuurverzekering, beroepsaansprakelijkheid, internationale droneaansprakelijkheid;
  • alle andere kosten (kantoorkosten, software, boekhouding, belastingen, andere verzekeringen, communicatie, verenigingen, motorvoertuigen, bijscholing, enz.)

CONCLUSIE

De kosten van een huwelijksfilm zijn onder andere afhankelijk van de duur van de begeleiding, de grootte / duur / locatie van uw bruiloft en het type en de lengte van uw film of films. De meeste filmmakers bieden u all-inclusive pakketten aan die de service beter vergelijkbaar maken. Maar het belangrijkste voor de kwaliteit van de film is de persoonlijkheid van de videomaker en je buikgevoel, dat je vertelt of je bij elkaar past.