gouden sieraden
Beauty Fashion admin  

Straal meer met gouden sieraden

Pure schoonheid zit vanbinnen, en geef je prijs door je uitstraling. Dikke lagen make-up en dure merkkleding kunnen héél mooi zijn, maar komen hetgeen wat je uitstraalt vaak niet ten goede. Idealiter versterken de sieraden en kleding die je draagt je innerlijke schoonheid, in plaats van dat ze hem verhullen. Als we het hebben over stralen denk je natuurlijk al snel aan goud. Dit edelmetaal heeft een schitterende glans en past nagenoeg bij ieder huidtype. 

Maar hoe zorg je ervoor dat je met gouden sieraden de ware ik in jezelf naar boven haalt? Volg onderstaande tips en je zal gaan stralen als nooit tevoren! 

Wat is goud precies?

Scheikundig gezien praten we over aurum, een geel metalliek overgangsmetaal met atoomnummer 79. Leuk, maar qua fashion kun je daar niet zoveel mee! Wat wel interessant is om te weten is dat het een dicht maar zacht edelmetaal betreft. Het is roestvrij en moet gelegeerd worden met andere metalen (zoals koper en zilver) om stevig genoeg te zijn. Zuiver goud is 24 karaat, maar de meeste gouden sieraden in Nederland zijn 18 of 14 karaat, en daarmee dus iets minder zuiver maar wel sterker. 

Door de zeldzaamheid, de unieke kleur en de hoge glans is goud altijd al een zeer waardevol metaal geweest. Niet zo gek dus dat het enorm geschikt is voor sieraden.

Soorten gouden sieraden

Een andere mooie eigenschap van goud is dat het zeer goed te bewerken valt. Mede door het feit dat het vrij zacht is kun je goud in allerlei vormen en structuren smeden en bewerken. Zodoende heb je talloze gouden sieraden op de markt. Van oorbellen en kettingen tot armbanden en ringen. Hierdoor is het altijd mogelijk om je gouden sieraden te matchen en één look te hanteren. Mocht je een geldboom in de tuin hebben staan kun je helemaal de blits maken met een goud horloge. 

Gelukkig hoeft goud niet duur te zijn

Veel mensen associëren goud met duur, en dat is op zich niet zo gek. Goud is een kostbaar metaal waarvan een gram al snel dertig euro kost. Toch hoef je niet altijd de hoofdprijs te betalen. Kijk bijvoorbeeld eens bij een gouden sieraden outlet waar goud standaard in de sale is. Ze kunnen hogen kortingen hanteren omdat het producten uit oude collecties betreft. Desalniettemin heb je te maken met echt goud van prima kwaliteit. Een leuke gouden ketting of gouden ring is daardoor vaak prima betaalbaar. 

Stralen met een goud sieraad

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de mogelijkheden met goud eindeloos. Omdat goud zo’n puur edelmetaal is, wordt je eigen look ook heel puur. Hierbij adviseren we wel om de juiste balans te vinden. Goud kan ook ordinair worden als je jezelf helemaal vol hangt. Kies dus voor een subtiele gouden armband met een leuk paar gouden oorbellen bijvoorbeeld. Zo zal je zeker stralen, zonder dat je zelf ondergesneeuwd raakt door de glans van je sieraden. Een hele grove gouden zegelring kan ook heel stoer zijn, maar kies dan voor kleine oorbelletjes om het geheel in balans te houden. Succes met stralen!