vintage horlogemerken
Lifestyle admin  

Onze favoriete vintage horlogemerken

Vintage spullen zijn hot en happening. Van vintage auto’s en meubels tot kleding en accessoires. Ook horloges gaan mee in deze trend. Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan kwalitatief hoogwaardige horloges van merken die al lang meedoen. Geen fashion merk met een Chinees uurwerk, maar een kwaliteitsklok van Zwitserse makelij. Ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoewel je dit type horloges niet snel voor honderd euro op de kop zal tikken, hoef je ook niet altijd duizenden euro’s kwijt te zijn. We hebben onze favoriete merken uitgelicht. Waar kies jij voor? 

Rolex

In een lijstje met mooie vintage horlogemerken kan Rolex natuurlijk onmogelijk ontbreken. Dit Zwitserse horlogemerk is in 1905 opgericht door de Duitse zakenman Hans Wilsdorf. Hoewel niemand precies weet waar de naam op gebasseerd is, is iedereen het erover eens dat dit het absolute neusje van de zalm is. Rolex was de eerste met een waterdicht horloge en ook de datumaanduiding hebben zij uitgevonden. Hoewel de kwaliteit uitzonderlijk is, is Rolex ook gelijk de duurste uit dit rijtje. 

Omega

Het moederbedrijf van Omega werd al in 1848 opgericht. Waar het vroeger vooral massa produceerden, is het tegenwoordig echt een kwaliteitsmerk geworden. Omega is met name bekend geworden dankzij de Speedmaster, het eerste horloge op de maan. Na zeer zware tests van NASA werd het horloge geselecteerd dankzij zijn nauwkeurigheid. Omega is ook vaak terug te zien in films en series, zoals James Bond en Kojak. Omega is ook geen goedkoop merk, maar doorgaans wel iets betaalbaarder dan Rolex. 

Tissot

Tissot is wederom een horlogemerk dat al jaren meegaat. Het merk is in 1853 opgericht door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Émile Tissot. Hoewel het merk iets minder bekend is als de twee voorgaande merken, doet het er kwalitatief nauwelijks van onder. Tissot heeft zelfs wel eens samengewerkt met Omega en een Grand Prix gewonnen in Parijs. Het feit dat Tissot iets minder bekend is onder het grote publiek maakt het misschien wel des te exclusiever, nietwaar?

Vintage horloge stuk? Laat hem repareren

Helaas kleeft er wel één groot nadeel aan oude vintage horloges, ze gaan nog wel eens stuk! Ondanks de hoge kwaliteit hebben ook deze uurwerken onderhoud nodig. Ook kunnen er altijd gebruikssporen ontstaan door de jaren heen. Gelukkig is het laten repareren van een horloge tegenwoordig geen grote issue meer. The Watch Lab is een horloge reparatie atelier dat horloges van vrijwel alle grote merken kan repareren. Dankzij hun eenvoudige online aanmeldproces is het laten repareren van je klok een fluitje van een cent. Gooi een mooi oud polshorloge dus niet weg, maar laat hem repareren en onderhouden om er nog jaren van te genieten.