onderooglidcorrectie
Beauty admin  

Tip: onderooglidcorrectie

Heb je wallen onder de ogen? Dan zou je kunnen overwegen een onderooglidcorrectie uit te laten voeren. Wallen staan vaak voor een vermoeid uiterlijk en bepaalt voor een groot deel ook je gezichtsuitdrukking. Met wallen onder je ogen maak je niet echt een uitgeslapen indruk. Om daar iets aan te doen, kan een onderooglidcorrectie uitgevoerd worden. De onderooglidcorrectie wordt overigens zelden vergoed door verzekeraars. Cosmetische ingrepen worden slechts zelden door de zorgverzekering vergoed. 

Vermoeide blik door die vervelende wallen onder de ogen

Je ziet er vermoeid uit door de wallen onder de ogen? Dat betekent dat vaak te veel vet en huid hebt aanwezig is. Precies dat wordt dan ook verwijderd als sprake is van een onder oogcorrectie. Is het overtollige vet en teveel aan huid verwijderd, dan keert het ook niet meer terug. De huid wordt ook niet meer uitgerekt en ziet er dus weer prima uit. Je kunt dus stellen dat er sprake is van een blijvend resultaat. 

Vaak is er sprake van overtollig vocht

Het kan zijn dat de wallen onder de ogen het gevolg zijn van overtollig vocht. Is dat zo, dan is het verstandig eerst een bovenooglidcorrectie uit te laten voeren. Het vocht komt namelijk vaak vanaf de bovenoogleden. Vet trekt bovendien vocht aan, waarmee de wallen onder de ogen verklaard zijn. Na een bovenooglidcorrectie zie je dat de wallen onder de ogen vaak al minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Nadat je hersteld bent van de ingreep aan het bovenooglid kun je dan alsnog overwegen een onderooglidcorrectie uit te laten voeren. Nee, tegelijk een behandeling aan zowel de boven- als de onderkant wordt door kenners afgeraden.

Onderooglidcorrectie duurt slechts dertig minuten

Laat je een onderooglidcorrectie uitvoeren, dan ben je ongeveer een half uur onder zeil. Eerst wordt het teveel aan huid en vet onder je ogen afgetekend en daarna krijg je een injectie om het gebied lokaal te verdoven. De specialist zal daarna het overschot aan vet en huid verwijderen. Daarna is het nog slechts een kwestie van de kleine wondjes onder het oog te hechten. In negen van de tien gevallen zie je later niets terug van de kleine sneetjes die gemaakt zijn. Na de ingreep is het vooral een kwestie van goed koelen. Dit zou je kunnen doen door het gebruiken van onder meer een ijsbril. 

Ongeveer een week uit de roulatie

Zo neemt de zwelling snel af en verdwijnen ook de rode vlekken sneller van je huid. Pas enkele maanden na de ingreep kan iets gezegd worden van het resultaat. Dat gebeurt vaak tijdens een eindcontrole als ook de vooraf genomen foto’s er bij gepakt worden. Onderga je een onderooglidcorrectie, dan moet je er rekening mee houden dat je een week uit de roulatie bent, Aanvankelijk is je gezicht namelijk behoorlijk opgezwollen en rood. Dat maakt werken vaak wat lastig. Als je goed blijft koelen na de onderooglidcorrectie, dan ben je doorgaans wel sneller van de zwelling af. Dan moet het mogelijk zijn om binnen een week weer aan het werk te gaan. Dan zie je er vaak welk weer representatief uit.