dagelijks-voedingssupplementen
Eten Lifestyle admin  

De feiten en fabels rondom voedingssupplementen

Ben je ook iemand die dagelijks voedingssupplementen neemt? En volg je wel eens het nieuws over voedingssupplementen? Dan krijg je veel feiten en fabels te horen, want de meningen over voedingssupplementen lopen sterk uiteen. Vraag je je wel eens af of voedingssupplementen goed of slecht zijn? In dit artikel zetten we de belangrijkste feiten en fabeltjes over populaire voedingssupplementen bij vrouwen en mannen voor je op een rijtje? Krijg je van voedingssupplementen bijvoorbeeld een mooie huid, of is water drinken meer dan voldoende?

Fabel: supplementen kunnen gezond eten vervangen

Een van de grootste fabels over voedingssupplementen is de gedachte dat voedingssupplementen gezond voedsel kunnen vervangen. Dat is helaas niet het geval. Populaire voedingssupplementen bij vrouwen en mannen betekenen dus niet dat je normaal gezond voedsel kunt laten staan. In groenten en fruit zitten namelijk niet alleen vitamines en mineralen, maar ook belangrijke vezels die je mist als je dagelijks voedingssupplementen gebruikt maar het echte gezonde eten laat staan.

Feit: voedingssupplementen kunnen je huid mooier maken

DE aloude methode water drinken is een prima strategie om een mooie huid te krijgen. Maar naast het drinken van water voor een mooie huid, kun je je huid ook verbeteren door de juiste voedingssupplementen te gebruiken. Met name vitamine C, Omega 3 vetzuren, astaxanthine, probiotica en vitamine D zijn uitstekende voedingsstoffen die je huid mooier kunnen maken. Probeer het maar eens uit. Maar gebruik wel de juiste dosering. Vitamine C kun je bijvoorbeeld onbeperkt slikken omdat een teveel door het lichaam afgescheiden wordt, maar bij bijvoorbeeld vitamine D is dit niet het geval! DE vraag of voedingssupplementen goed of slecht zijn is dus niet met een ja of nee te beantwoorden. Het gaat erom welke voedingssupplementen je gebruikt en in welke doseringen.

Feit: het moment waarop je voedingssupplementen slikt is belangrijk

Een feit omtrent dagelijks voedingssupplementen nemen, is dat het tijdstip waarop je deze inneemt van belang is bij een efficiënte werking van het middel. Het meest geschikte moment om populaire voedingssupplementen bij vrouwen en mannen te gebruiken, is rond de maaltijd. Doordat je het innemen van voedingssupplementen combineert met eten, is je lichaam beter in staat om alle voedingsstoffen snel en efficiënt op te nemen. Kies daarom voor het combineren van je ontbijt of lunch met het innemen van voedingssupplementen via water drinken. JE ziet het: de vraag of voedingssupplementen goed of slecht zijn hangt helemaal af van wat je wilt bereiken en hoe je de voedingssupplementen gebruikt.