natuurlijke-haarverf
Beauty admin  

Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke haarverf

Natuurlijke haarverf

Natuurlijk staat in vele gevallen voor gezond en tegenover chemisch. Bij natuurlijke haarverf is dat ook het geval. Natuurlijke haarverf is plantaardig en bestaat uit gemalen delen van planten. Het biedt vele voordelen die we hieronder voor jou op een rijtje zetten.

Conditite van het haar en de hoofdhuid

Als eerste kan worden aangemerkt dat het zich aan de buitenste lagen van het haar vestigt, waardoor het pigment en de conditie van het eigen haar niet wordt aangetast. Gebruik van natuurlijke haarverfmiddelen vermindert ook de kans op een aandoeningen aan de hoofdhuid. Zeker mensen die al huidproblemen hebben, wordt daarom aangeraden gebruik te maken van natuurlijke producten om je haar mee te verven. Natuurlijke haarverf zorgt verder voor een prettige glans en maken bovendien de haren steviger.

Natuurlijke haarverschillen blijven intact

Bij natuurlijke haarverf blijven de natuurlijk haarverschillen van het haar intact, wat je geverfde haren ook een natuurlijke outlook geeft. Je zult niet gauw van iemand te horen krijgen dat de kleur van je haar er gekunsteld uit ziet. Het is bovendien een vooroordeel dat natuurlijke haarverf niet op alle haarkleuring even goed werkt, bijvoorbeeld op grijs haar. Haarverf op natuurlijke basis zorgt voor een perfecte grijsdekking. Een andere voordeel van natuurlijke haarverf is de soepelheid die het haar na de behandeling krijgt.

Kwaliteit van het haar

Voor mensen met haaruitval bieden natuurlijke haarproducten ook substantiële voordelen. De gezondheid van de haarwortels en de hoofdhuid gaat er namelijk aanzienlijk op vooruit. Gebruikers zullen merken dat het haar voller en dikker is geworden naar een natuurlijke verfbeurt. Het zal derhalve beter in model vallen. De kans op gespleten punten wordt met natuurlijke verfproducten aanzienlijk verminderd. Gespleten haarpunten zullen veel minder vaak voorkomen. Natuurlijk kleuring geeft daarnaast voedingsstoffen af aan de hoofdhuid. Ook voor mensen met hoofdhuidaandoeningen zoals psoriasis bieden natuurlijke verfproducten een uitkomst. Na kleuring zal de jeuk aanzienlijk zijn afgenomen; een gevoelige/geïrriteerde hoofdhuid of schilfers op de hoofdhuid kunnen na gebruik weleens tot de verleden tijd behoren.

Een beter milieu begint bij…..

Voordelen van haarverf van natuurlijke, plantaardige makelij treffen naast je eigen haar ook het milieu. De mens en het milieu worden in tegenstelling tot het gebruik van chemische haarverfmiddelen namelijk niet belast met natuurlijke producten om je haar te kleuren. Natuurlijke haarverfproducten zijn duurzaam en worden op ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd. Het is toch fijn om te weten dat na gebruik van natuurlijke haarverf je ecologische voetafdruk niet is toegenomen!