zomer-sale-2019
Beauty admin  

Zomersale 2019


Shoppers opgelet! Jaarlijks hebben de winkels hun zomercollectie in de outlet. Deze periode is altijd rond juni en juli. Hierbij maken ze vaak gebruik van alle marketinginstrumenten. Eén van de trucjes die ze toepassen is de opbouwende sale. Aan het begin van de sale heb je artikelen met korting tot 30%. Er zijn in deze periode nog veel maten beschikbaar en er is voldoende voorraad. Zodra de voorraad minder wordt, lopen de kortingen op. Waar je het jurkje eerst met 30% korting kreeg, kun je hem aan het einde van de outlet wellicht scoren met 70% korting. 

Wachten: beter of niet?

Langer wachten dus, zou je kunnen concluderen. Het klopt dat je meer kans op hogere kortingen hebt aan het einde, maar je hebt daarentegen wel minder kans op de juiste maat. Het vinden van de juiste maat is dan weer wel makkelijker aan het begin van de outlet periode. Hier zul je dus een overwogen beslissing in moeten maken. Heb jij een bijzondere maat die niet snel is uitverkocht? Dan kun je zeker even wachten en uiteindelijk meer korting pakken.

Winkels met outlet

Er is deze periode al genoeg korting te vinden in de winkels. Op dit moment hebben onder andere de H&M, ASOS, Zara, River Island en Monki al sale. In Nederland is niet vastgelegd op welke data de outlet valt, dus dit verschilt per winkel. Vaak loopt de outlet door tot in juli. Monki wijkt hier vanaf en heeft tot in augustus nog outlet. Aan het einde lopen daar de kortingen op tot 50%. Pull & Bear en Stradivarius hebben ondertussen ook de sale gestart. Voor de echte grote kortingen moet je bij Zalando en De Bijenkorf zijn. Blijf op de hoogte van het kleding outlet nieuws en weet precies wanneer de prijzen zullen dalen.