Fashion admin  

Symboliek van het hart bij een tastbare herinnering.

Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van het hart.    

Waar staat het hart symbool voor?

Het hart staat uiteraard voor liefde, maar in een breder perspectief staat het hart symbool voor alle emoties en gevoelens in de breedste zin van het woord. Vandaar dat een hart niet alleen een mooi symbool is bij ‘romantische liefde’, maar voor alle vormen van liefde en ‘houden van’. Bij het selecteren van een passende tastbare herinnering – of het nu een urn of assieraad betreft – staat het hart symbool voor een liefdevolle herinnering aan uw overleden dierbare. 

Urnen en assieraden met het hart als thema.  

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden binnen het thema hart op het gebied van gedenkartikelen zijn deze werkelijk eindeloos. Wanneer u op zoek bent naar ‘hart thema’ assieraden en/of urnen bij UitvaartUniq.nl is de kans groot dat u iets vindt dat past bij uw wensen. Uiteraard vindt u een ruime collectie assieraden met het hart als thema. Naast het welbekende hartvorige hangertje / bedeltje zijn er echter ook veel mogelijkheden waarbij het hart als symbool terugkomt binnen de decoratie, zie als voorbeeld de foto van dit artikel. U heeft de keuze uit diverse materialen – waaronder RVS, zilver & goud, vormen en natuurlijk ook stijlen, van klassiek en sierlijk, tot strak en modern. Ook de vingervormige vingerafdruk hangers zijn tegenwoordig erg populair. Hierbij wordt een hartvorige hanger – eventueel met ruimte voor een symbolische hoeveelheid as – voorzien van de vingerafdruk van uw overleden dierbare. Een bijzonder sieraad voor een persoonlijke & liefdevolle herinnering.
En ook op het gebied van urnen zijn de mogelijkheden eindeloos. Populair op dit moment zijn de hartvormige mini urnen, waarbij kleine urntjes, veelal van metaal of keramiek, in de vorm van een hartje een mooi plekje in huis krijgen als tastbare herinnering, eventueel geplaatst op een – speciaal daarvoor ontworpen – standaard. Wat uw wensen ook zijn, een passend assieraad of urn kopen bij UitvaartUniq.nl doet u eenvoudig online, waarbij wij garant staan voor hoogwaardige kwaliteit voor een eerlijke prijs.