dimitris-chapsoulas-0JZgnNL2N8s-unsplash
Beauty admin  

Deze beauty items zijn een must voor zonnige dagen

Je huid verdient extra verzorging als het zonnig is. Door de felle zon die op je huid brandt transpireer je sneller waardoor je vocht verliest, zorgt het uv-licht voor een verbrande huid en draait de airco op volle toeren waardoor je huid snel droog wordt. Kortom, je huid kan tijdens de warme zomermaanden wel wat extra liefde gebruiken. In deze blog lees je hoe je dat doet. 

Hydratatie is key
Door het warme weer verliest je huid veel vocht. Daarom is het belangrijk om de huid goed te hydrateren met een hydraterende crème. Het beste moment om om deze crème aan te brengen, is na het douchen. Op die manier voorkom je dat je huid na het douchen uitdroogt en blijft je mooie bruine kleur langer behouden. Breng deze moisturizer nooit aan voordat je gaat zonnen. Wanneer je dit wel doet, wordt de kans op brandwonden een stuk groter. 

UV-bescherming voor je lippen. 

Ook je lippen kunnen wel wat extra verzorging gebruiken. Juist in de zomer worden ze droog door blootstelling aan uv-licht. Hoe je dit kunt voorkomen? Met een lipscrub en lippenbalsem met uv-bescherming. Door een lipscrub te gebruiken, verwijder je dode huidcellen en zul je merken dat de velletjes verdwijnen. Lipscrubs kun je kopen in de winkel of zelf maken. Door suiker en honing te mengen, maak je binnen no-time je eigen scrub. Breng vervolgens een lippenbalsem met uv-bescherming aan om uitdroging te voorkomen. Dit kun je het beste na het zonnen, zwemmen, afdrogen of eten doen. Op die manier zijn je lippen beschermd tegen de zon en krijgen ze een hydratatie boost waarmee je droge velletjes voorkomt. 

Zonnebrand tegen UVA- en UVB straling

Bij de bescherming van je huid tegen de zon mag een goede zonnebrand niet ontbreken. 

Let bij de aanschaf van een zonnebrandcrème vooral op bescherming tegen zowel uvb-straling als uva-straling. Uvb staat voor ‘burning’. Dit is de straling die ervoor zorgt dat de bovenste laag van je huid kan verbranden. Uva staat daarentegen voor ‘aging’. Deze straling zorgt voor huidveroudering. Bescherming tegen UVB-straling staat op de meeste verpakkingen aangegeven als ‘SPF’. Wil je ook bescherming tegen UVA-straling? Zoek dan op de verpakking naar een rondje met ‘UVA’ erin. 

SPF 

De Sun Protection Factor, ook wel UVB-straling genoemd, komt voor in verschillende gradaties. De factor die het minst beschermd tegen de zon, is SPF15. Deze beschermd voor 93,3% tegen UVB-straling. Wil je echt goed beschermd zijn tegen de zon? Kies dan voor SPF30 (96,6%) of SPF50 (98%). Zoals je kunt lezen, ben je eigenlijk nooit honderd procent beschermd tegen de zon. Je kunt daarom het beste een factor 30 of 50 gebruiken en de felle zon vermijden. 

Aftersun 

Nadat je hebt gedoucht en alle zand en zonnebrand resten van je af hebt gespoeld, doe je aftersun op. Dit doe je onder andere om de huidschade te beperken. Want of je nou rood of bruin bent geworden, je huid is blootgesteld aan de zon en is verkleurd. Aftersun helpt ook om je mooie gouden gloed te behouden. Een goed gehydrateerde huid vervelt minder snel waardoor je dat mooie kleurtje langer kunt behouden. Aftersun gebruik je na het douchen of voor het slapen gaan. Op die manier kan de aftersun goed in de huid trekken en kalmeert je huid gedurende de nacht.