musthaves-voor-gezond-haar
Beauty Haar admin  

Belangrijke musthaves voor gezond haar

Mooi en gezond haar hebben is de wens van elke vrouw en daarvoor moet de verzorging dagelijks zijn. Zelfs als je regelmatig naar de kapper gaat, zorgt het gebruik van de juiste haarproducten thuis voor het behoud en de continuïteit van de in de salon uitgevoerde behandelingen.

Bij het winkelen is het belangrijk aandacht te besteden aan de behoeften van jouw haar en aan het soort haar dat je hebt. Krullend haar heeft bijvoorbeeld meer hydratatie nodig, terwijl wie gebleekt haar heeft, beter kan inzetten op reconstructieve producten.

Ontdek hieronder de belangrijkste haarproducten die elke vrouw in huis moet hebben. Bekijk ze!

1. Shampoo

Schoon haar is van essentieel belang, zowel om de verspreiding van bacteriën te voorkomen als om de werkstoffen in de behandeling maskers beter te kunnen opnemen.

Bij het kiezen van jouw ideale shampoo, moet je letten op de verpakking. Kies producten die speciaal voor jouw haartype zijn ontwikkeld, of het nu droog, vet, gemengd of chemisch is.

Transparante shampoos zijn meestal zuiverder en perfect voor mensen met gemengd of vet haar. De parelachtige versies zijn meestal meer vochtinbrengend, geschikt voor krullend haar.

Wanneer het tijd is om het product aan te brengen, verdeel het dan eerst over jouw handen en breng het vervolgens alleen aan op de wortel, masseer het zachtjes in. De lengte mag alleen worden gewassen met het schuim dat door de draden stroomt. Droog haar moet niet elke dag gewassen worden, deze gewoonte kan de natuurlijke vettigheid van de draden verwijderen en ze nog droger maken.

2. Masker

De hydratatie maskers zijn verantwoordelijk voor het vasthouden van het water in de capillaire vezels. Ze maken jouw haar zachter en glanzender, met actieve vochtinbrengende bestanddelen, zoals aloë vera, panthenol en glycerine.

Bij het aanbrengen van het product dient je het etiket te raadplegen en de door de fabrikant aangegeven pauzetijd in acht te nemen. Er zijn snelle maskers die in slechts 3 minuten werken, terwijl andere langer in het haar moeten blijven.

3. Conditioner

Dit is een ander essentieel product dat je in huis moet hebben. Wanneer je de shampoo aanbrengt, gaan de nagelriemen van de draad openstaan, zodat hij goed gereinigd wordt. Vervolgens brengt je het masker aan dat door het haar wordt geabsorbeerd, maar het is niet in staat om de haarschubben weer te sluiten, dus moet je de conditioner aanbrengen.

Wat de keuze betreft, is de tip dezelfde als voor de shampoo. Houd rekening met jouw haartype en kies er een specifiek product voor.

4. Kam Crème

Kammen crèmes zijn klassiekers en helpen het haar om langer gehydrateerd te blijven. Ze zijn er in verschillende texturen en zijn het meest geschikt voor krullend en kroeshaar. Om goed gedefinieerde golven te krijgen, is de tip om ook een curl activator te gebruiken.