mode terug naar de zomer
Fashion admin  

Mode die je terugbrengt naar de zomer

Houd je van kleur, verschillende soorten prints en van jurkjes? Dan ben je bij de Ibiza modestijl aan het goede adres. Ibiza mode, ook wel Bohemian style genoemd, is geïnspireerd zoals de naam het zegt door het Spaanse eiland Ibiza. De stijl staat ook wel bekend als ‘hippie stijl’ wegens de loszittende kleding en het gevoel van vrijheid dat je ervaart. Niet alleen in de kledingindustrie vind je kenmerken terug van de Ibiza stijl maar ook binnen interieur design kom je hele pagina’s met inspiratie tegen om jouw huis onder te dompelen in de sferen van dit populaire eiland. Maar wat kenmerkt de Ibiza stijl en op welke dingen moet je letten als kleren gaat kopen in deze modestijl? 

Vrouwenmode

Met warme temperaturen op Ibiza gedurende het gehele jaar komen in de modestijl veel verschillende soorten jurkjes terug voor vrouwen. Ibiza mode staat bekend om heb hebben van basiselementen aangevuld met veel kleur, prints en hippie achtige kenmerken. In de mode zitten veel natuurlijke elementen verwerkt. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten schelpen, veren, kralen of zelfs houtachtige accessoires. Aanvullend bij de vrouwen mode vind je veel accessoires zoals armbanden, oorbellen en kettingen. Ook hierin vind je de natuurlijke elementen terug met het gebruik van de bovengenoemde schelpen, veren en kralen.  

Herenmode 

Voor heren is de Ibiza modestijl wat minder kenmerkend kleurrijk dan voor vrouwen. Wel vinden we het accent van losse kleding sterk terug in de korte broeken, T-shirts en lange broeken. Erg kenmerkend voor deze modestijl voor mannen is een korte broek met daarboven een stijlvolle blouse. 

Ibiza chic 

Ben je meer op zoek naar kleding voor een diner of een feestje dan biedt de Ibiza modestijl ook een groot aantal opties. Naast de originele stijl is namelijk de substijl Ibiza chic ontstaan. Ondanks de naam blijft het een informele dresscode. Toch kan je in deze stijl makkelijk aankomen op een bruiloft. De kenmerken van deze substijl zijn deels gelijk aan de Ibiza stijl. Kenmerken blijven de jurkjes met prints voor de vrouwen en loszittende kleding voor de mannen. Voor mannen is het dragen van een nette blouse met een jasje of gilet kenmerkend voor de Ibiza chic modestijl. Voor vrouwen is juist het dragen van een loszittende jurk of mooie rok kenmerkend. Voor zowel mannen als vrouwen is het bij uitstek een gelegenheid om accessoires zoals armbanden en kettingen (zoals die van Spiri Ibiza) te dragen.