tattoo geen taboe
Lifestyle admin  

Tatoeages zijn allang niet meer taboe

Voorheen heerste er nogal een taboe op tatoeages, maar tegenwoordig zijn deze relatief breed geaccepteerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een afbeelding, een tekst of een stuk kunst op hun lichaam laten zetten. Het is wel belangrijk dat je voldoende bedenktijd in acht neemt, want in principe laat je een tattoo zetten voor eeuwig. 

Er zijn echter ook scenario’s te bedenken waarin je helaas van je tatoeage af wil. Gelukkig worden de technieken die hiervoor gebruikt worden steeds beter en is het in sommige gevallen mogelijk om een tatoeage in zijn gehaal te laten verwijderen. Je kan hiervoor terecht bij gespecialiseerde klinieken.

Redenen om een tattoo te laten verwijderen

Er zijn diverse redenen om van je tatoeage af te willen. Het komt nog weleens voor dat mensen een tatoeage laten zetten om hun liefde te vereeuwigen en hierbij de naam van de partner te laten tatoeëren. Wanneer de liefde op een eind loopt is de tatoeage ook ineens niet meer gewenst en kan deze in aanmerking komen om verwijderd te worden. 

Niet alle tatoeages zijn geschikt voor verwijdering. Wanneer het formaat groter is dan een A5-formaat dan kan het lastiger zijn om de tatoeage volledig te laten verdwijnen. Ook bij kleurgebruik en hele dik gezette tattoos wordt het lastiger. Houd hier dan ook rekening mee voordat je het proces begint om teleurstelling te voorkomen.

Ga voor tattoo verwijdering naar een gespecialiseerde kliniek

De techniek die gebruikt wordt om tatoeages te verwijden, is met behulp van laserstralen. Deze techniek is de afgelopen jaren steeds meer verbeterd. Het wordt echter wel aangeraden om wanneer je een tattoo wil laten verwijderen om dit door een tattoo verwijderen Rotterdam specialist te laten doen niet bij een tattoo en piercing shop waar dit als een extra service aangeboden wordt. 

De laserstralen maken de cellen onder de huid kapot verspreid over verschillende sessies, waarna het proces in het lichaam bij het herstellen van de cellen de inkt langzaam afvoert. Het verwijderen van een tatoeage kan dan ook tot wel maanden duren voordat deze volledig verdwenen is.