zonder make-up je ogen vergroten
Beauty admin  

Beauty tips: zonder make-up je ogen optisch vergroten

Onze ogen zijn ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat we er van alles mee kunnen bewonderen, maar ook omdat ze een onderdeel zijn van onze communicatie. Ogen worden ook wel de spiegels van onze ziel genoemd. Je ogen weerspiegelen je gevoel en beïnvloeden daardoor in zekere mate je uiterlijk. Met de kleine oogjes waarmee je wakker wordt, wil je dan ook niet de wijde wereld in. Niet geheel onbelangrijk dus om je ogen aandacht te geven tijdens je ochtendroutine.

Er bestaan uiteraard verschillende trucjes om je ogen groter te laten lijken. Een makkelijke oplossing is het gebruik van make-up. Breng bijvoorbeeld een eyeliner of wat mascara aan en je ogen lijken al snel wat groter. Soms heb je echter geen zin of tijd om aan de slag te gaan met make-up. Dat begrijpen we maar al te goed en gelukkig zijn er ook manieren om je ogen groter te laten lijken zonder make-up. Dit zijn een aantal tips:

1. Krul je wimpers

Volle, lange wimpers willen we allemaal. Het geeft je ogen in een handomdraai een vrouwelijke en opvallende uitstraling. Hier heb je echter geen dikke laag mascara of wimperextensions voor nodig. Door je wimpers te krullen kun je deze opvallende look ook al creëren. Tijd voor die wimperkruller dus!

2. Masseer je huid

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het masseren van de huid rondom je ogen kan een enorm verschil maken. Tips voor een mooie huid zijn erg genoeg, maar een massage doet wonderen. Masseer zachtjes rondom het oog door middel van ronddraaiende bewegingen. Op deze manier voorkom je blauwe plekken, maar zorg je er wel voor een frisse blik.

3. Kies het juiste kapsel

Jouw haarstijl kan veel invloed hebben op je gezicht. Het ene kapsel past beter bij de een dan bij de ander en dat is niet voor niets. Verzorgd en gezond haar geeft je snel een wakkere uitstraling en door het juiste kapsel te kiezen kun je dit nog meer versterken. Een kapsel dat de focus vooral legt op de bovenste delen van je gezicht zal je ogen nog meer uit laten springen.

Ook zonder make-up zijn er dus genoeg manieren om het accent op je ogen te leggen. Ook na een avondje feesten of bingewatchen, zal iedereen kunnen verdrinken in je ogen!