Beauty admin  

Snel de jeuk op je lichaam verhelpen met deze tips

Niets is vervelender dan de hele tijd de drang te hebben om te moeten krabben, kloppen of wrijven. Het is een klacht die veel voorkomt bij huidklachten. De jeuk kan licht en irriterend zijn tot heftig jeukend. Het is niet leuk om hier zoveel last van te hebben. Er zijn veel mensen die last hebben van jeuk. Hoe kom je er eigenlijk aan en hoe kom je er vanaf? 

Hoe krijg je de jeuk? 

Naast muggen en insecten zijn er volop andere redenen waarom je jeuk kunt krijgen. De jeuk kan ook door de jeukzenuwen in de huid komen. De uiteinden liggen bij de opperhuid en de lederhuid. Steeds vaker raken ze geïrriteerd. Stoffen kunnen ze prikkelen waardoor je er last van krijgt. Een aandoening als eczeem kan ook jeuk geven. Er komen daarnaast ook stoffen vrij bij de wondgenezing. Huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk zijn allergieen, atopische exzeem, schimmelinfecties en schurft en verschillende andere ziekten.

Wat kun je doen? 

Een mogelijkheid om er vanaf te komen is door Bepanthen producten te gebruiken. Ze werken verzachtend en helpen om de jeuk te onderdrukken. Het zijn producten die volop getest zijn en aantoonbaar helpen tegen de jeuk. Het is goed om er gebruik van te maken. 

De huid behandelen 

Een andere manier om van de jeuk af te komen is door de huid te behandelen met karnemelk. Het is verkoelend en haalt soms de jeuk uit het lichaam. Ook zijn er alternatieve geneesmiddelen om te helpen tegen de jeuk. 

Bezoek de dokter

Wanneer het echt niet meer uit te houden is, is het goed om naar de huisarts te gaan. Ze kunnen dan verder kijken waar het precies door komt en hoe het is op te lossen. Het is natuurlijk bijzonder vervelend om een jeukende huid te hebben.