huidverzorging
Beauty admin  

Tips voor het verzorgen van je huid

Wees een beetje lief voor je huid, om deze in een goede conditie te houden! Het gaat veroudering van de huid tegen en verkleint het risico op bijvoorbeeld pukkels of andere irritaties. Er zijn verschillende manieren waarop je bijdraagt aan een goede huidverzorging. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je hierbij helpen! Wist je bijvoorbeeld dat het heel goed voor je huid kan zijn om af en toe een sauna te bezoeken? Op deze manier wordt zorgen voor je huid ook nog eens hartstikke leuk en ontspannend! 

#1: nut van het bezoeken van een sauna 

Tijdens een bezoek aan de sauna komen de poriën van je huid open te staan. Dit is het gevolg van het feit dat je in de sauna hevig zweet. Vergelijk het met sporten, waarbij je zweet en je lichaam de warmte via de poriën van je huid afvoert. Zweten is een heel gezond proces! Het zorgt er niet alleen voor dat poriën open komen te staan, maar draagt ook bij aan de afvoer van afvalstoffen. 

Combineer een bezoek aan de sauna met een koude douche of een koud bad nadien. Ook wanneer je niet in de sauna bent geweest kan het bevorderlijk voor de huid zijn om koud af te douchen. Neem eerst een warme douche en stap de laatste minuut nog even onder een koude straal. 

#2: zorg dat je gedurende de dag voldoende drinkt 

Zo belangrijk als het laten ademen van de huid is, zo belangrijk is het ook om gedurende de dag voldoende te drinken. Het hydrateren van de huid maakt dat deze in een goede conditie blijft. De kans op aandoeningen aan de huid neemt hierdoor af. Andere dranken dan water zijn minder gezond en kunnen leiden tot een gewichtstoename. Met name frisdrank is slecht voor je lichaam. Het maakt dat dit een averechts effect kan hebben op de gesteldheid van je huid. Houd het dus bij water en bijvoorbeeld thee! 

#3: zoek naar producten die bij je huidtype passen 

Een derde tip die we je kunnen geven om goed voor je huid te zorgen, is het zoeken naar de juiste producten. Besteed hier voldoende aandacht aan! Het is verleidelijk om de eerste de beste crème uit de drogisterij mee te nemen, of de zalf van een gezinslid te gebruiken. Dit brengt het risico met zich mee, dat deze middelen niet passen bij je huidtype. Je huid zal hierdoor sneller verstopt raken. Iets wat resulteert in irritaties aan de huid, zoals kleine pukkeltjes of rode vlekken. In een drogisterij kan men je vaak meer vertellen over het type product dat past bij je huid. 

#4: reinig de huid grondig aan het eind van de dag 

Net als de rest van je lichaam, heeft ook je huid tijd nodig om te herstellen. Dit lukt niet wanneer de poriën verstopt zitten met bijvoorbeeld stof, lagen make-up, zalfjes, enzovoorts. Het is daarom verstandig je huid grondig te reinigen aan het eind van de dag. Er zijn hier speciale scrubs voor.