goede-huidverzorging
Beauty admin  

Deze gewoontes zijn eerder slecht dan goed voor je huid

Wees lief voor je huid, laat haar stralen met deze tips voor een gezonde huid en de juiste foundation

Natuurlijk weet je heel goed wat er nodig is voor een stralende gezichtshuid en dat die bij een goede huidverzorging gebaat is.
Dat je bij de basis moet beginnen, gezond moet eten, voldoende water moet drinken en voldoende nachtrust moet nemen.
Weet je ook dat er ook gewoontes zijn die eerder slecht dan goed voor je huid zijn en die je beter achterwege kunt laten? Lees hieronder onze tips voor een gezonde huid.

Roken

Roken kan niet alleen tot allerlei vervelende ziektes lijden, roken levert uiteindelijk een verre van stralende gezichtshuid op. Nicotine zorgt er voor dat de bloedvaatjes in de opperhuid samentrekken. Daardoor kunnen er minder voedingsstoffen en zuurstof worden getransporteerd. Het gevolg hiervan kan het ontstaan van donkere kringen en onzuiverheden zijn. Je huid krijgt een grauwe uitstraling. Gelukkig kunnen deze oneffenheden met de juiste foundation worden gecamoufleerd.

Teveel alcohol

Alcolhol in je bloedbaan veroorzaakt vergiftiging en uitdroging van de huid. Onzuiverheden, rimpels en de bekende kleine rode adertjes kunnen het gevolg zijn.

tips-voor-een-gezonde-huid

Bescherm je gezichtshuid tegen de zon

UV-stralen kunnen diep doordringen tot de cellen in de opperhuid. Doordat ze vrije radicalen ontwikkelen, kunnen cellen uiteindelijk beschadigen en kan er zelfs huidkanker ontstaan.
Bescherm je gezicht dus tegen de zon, bijvoorbeeld met een hoed of blijf zoveel mogelijk in de schaduw.
Kies voor een beschermende dagcreme met SPF of gebruik een sunblocker.

Eet gezond

Groente en fruit bevatten zogenaamde antioxidanten, stofjes die je huid tegen vervuiling, veroudering, rimpels en een doffe teint kunnen behoeden. Zorg er dan ook voor dat je hier voldoende van binnen krijgt, een gezonde huid is de beloning.

Afblijven!

Door hormonale veranderingen kan acne ontstaan. Knijp zo´n puistje nooit uit en gebruik zeker geen commerciële creme, die vaak vol chemicaliën zit. Gebruik liever een milde exfoliant of een gezichtsreiniger.

Liever lui dan moe?

Een goede huidverzorging voor het slapen gaan is van groot belang.
Hoe moe je ook bent, neem altijd de tijd om je huid voor het naar bed gaan grondig te reinigen met een milde lotion. . Breng vervolgens een voedende nachtcreme aan (vergeet je hals niet). Tijdens het slapen herstelt je huid. Wanneer de huid door make-up wordt geblokkeert, vindt er geen herstel plaats en draagt dat niet bij aan een gezonde huid.