Beauty admin  

Welk kapsel past het beste bij jouw gezichtsvorm?

Voordat je het drastische besluit neemt om een ander kapsel te laten knippen, is het handig om eerst te kijken wat voor kapsels het mooiste bij jou staat. Om daarachter te komen kun je het beste kijken naar je gezichtsvorm. Haal met een elastiekje of haarband je haar uit je gezicht. Maak en portretfoto van jezelf, print deze uit, en volg met een stift de omtrek van jouw hoofd langs de haargrens. Kijk vervolgens welke van onderstaande vormen het meest overeenkomt met jouw gezichtsvorm. 

1) Ovaal

Heb jij een ovale gezichtsvorm? Lucky you! Met deze gezichtsvorm staan veel verschillende stijlen erg goed. Zowel een kort, halflang of lang kapsel zijn mogelijk. Als je wat dikker haar hebt kun je bijvoorbeeld voor een lang kapsel met laagjes gaan. Met wat fijner haar zou een pixie cut erg mooi staan. 

2) Lang

Een mooi kapsel voor vrouwen met lang gezicht is kort of halflang. Je kunt beter uit de buurt blijven van lange kapsels, omdat dit je gezicht nog langer zal laten lijken. Wil je toch graag lang haar? Draag het aan één kant achter je oor. 

3) Rond

Bij een rond gezicht kun je het beste een haarstijl kiezen die je gezicht wat langer laat lijken. Ook bij deze gezichtsvorm is het mooi om laagjes te knippen. Let er wel op dat je haar lang genoeg moet zijn: als er teveel volume aan de zijkant zit en te weinig aan de onderkant, lijkt je gezicht nog ronder. 

4) Vierkant

Een erg mooi kapsel voor vrouwen met een vierkant gezicht, is een schuine pony met laagjes in de rest van het haar. Het is bij deze gezichtsvorm belangrijk dat je niet voor stijlen gaat die gecentreerd zijn, maar om juist voor kapsels te kiezen die asymmetrisch zijn. 

5) Hart

Bij een hartvormig gezicht is het vooral van belang dat je niet voor te korte kapsels gaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lang haar met een pony met eventueel laagjes. 

6) Diamant

Vrouwen met een diamantvormig gezicht kunnen bijna elk kapsel goed hebben! Je kunt dus zeker een beetje avontuurlijk zijn en verschillende dingen uitproberen. Zo kun je voor een scherpe bob gaan om je kaakbeenderen te benadrukken. 
Uiteraard is het ook belangrijk dat je de textuur en type haar in beschouwing neemt voordat je een nieuw kapsel laat knippen. Krullend haar is bijvoorbeeld totaal anders dan dun haar. Daarnaast kan ook dik of fijn haar een groot verschil maken.