dit kun je eten om je haar gezond te houden
Haar admin  

Wat kun je eten om je haar gezond te houden?

Atleten moeten mega calorieën consumeren en hun lichaam gevoed houden, zodat ze aan de top van hun kunnen blijven. Je kunt niet presteren als je honger hebt en je kunt je lichaam niet voor de gek houden. Dus, wat als we dezelfde gedachte en zorg zouden toepassen op voeding die atleten hebben, maar in plaats van een sport te doen, deze kennis gebruiken om ons haar gezond te houden? Voedsel kan een medicijn en brandstof zijn, dus waarom zou eten geen invloed op de staat van ons haar hebben?

Hoe te eten als een atleet?

Eten als een atleet betekent dat je je bewust bent van wat je gebruikt om je lichaam van brandstof te voorzien. Uiteindelijk zal het eten van voedsel dat rijk is aan eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, ervoor zorgen dat je je fysiek beter gaat voelen. Atleten hebben gezonde koolhydraten nodig om hun prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld volkoren granen, fruit, zetmeelrijke en niet-zetmeelrijke groenten, bruine rijst, quinoa, enz.

De sport die je doet, kan ook van invloed zijn op wat je eet. Afhankelijk van de sport moet je misschien je voeding aanpassen. Een sport met een lage impact heeft misschien niet zoveel koolhydraten nodig als een sport of een intensieve training die het lichaam belast en koolhydraten nodig heeft om meer energie uit te oefenen. Dit is logisch, want een zwemmer en een voetballer lijken verschillende behoeften te hebben.

Wat kun je eten om je haar gezond te houden

Wat te eten voor gezond haar

Maar hoe kun je eten als een atleet, maar dan voor je haar? Het dieet om gezond haar te behouden lijkt erg op dat van een atleet. Je zou een gepaste hoeveelheid moeten eten van een gevarieerde hoeveelheid gezond voedsel. Eet voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende belangrijke vitamines en mineralen binnen krijgt.

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen waar je meer van kunt gebruiken om te proberen de voedingsrijke eigenschappen te benutten. Het voedsel dat je moet eten voor de haargroei eiwitten, zijn bijvoorbeeld zalm, dat een hoog gehalte aan omega-3 heeft, en eieren met een hoog gehalte aan biotine. Omega-3 en biotine helpen bij de haargroei en behouden de integriteit van het haar. Gezonde vetten zoals avocado en noten zijn ook geweldig om de haargroei te bevorderen.

Lees ook: Hoe houd je je geverfde haar zo lang mogelijk mooi?