Haar admin  

Win de strijd tegen haaruitval met deze handige tips

Haaruitval is doodnormaal. Elke vrouw verliest dagelijks wel 50-100 haren. Sommige vrouwen hebben echter extreme last van haaruitval. In het slechtste geval leidt dit zelfs tot kale plekken. Met onderstaande tips voor gezond en vol haar behoud je je prachtige haren en beperk je overmatig haaruitval!

Voldoende ontspanning

Eén van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval is stress. Je haar volgt namelijk steeds dezelfde cyclus: het groeit, rust en valt uit. Ben je erg gestresseerd, dan komt je haar sneller in de uitvalfase terecht. Het is dan ook belangrijk om voor voldoende ontspanning te zorgen. Ga op zoek naar een gezonde balans tussen werk en vrije tijd en je zal zien dat je haar meteen begint te stralen.

overmatig-haaruitval

Een gezonde levensstijl

Gezonde haren hebben een goede bloedcirculatie nodig. Heb je last van haaruitval, dan is het belangrijk regelmatig te bewegen. Voldoende beweging zorgt namelijk voor een goede bloedsomloop. Verder heeft je lichaam vitamines nodig om je haren te versterken. Zo zorgen vitamine B en C voor glanzend haar, terwijl vitamine E dan weer de haargroei stimuleert. Je moet wel oppassen met vitamine A. Een teveel aan deze vitamine werkt overmatig haaruitval namelijk in de hand. Eet daarom steeds gevarieerd, zodat je lichaam de juiste dosis van elke vitamine binnenkrijgt.

Natuurlijke haarproducten

Een correcte haarverzorging met natuurlijke producten voorkomt overmatig haaruitval. Vermijd daarom een shampoo met toegevoegde stoffen. Deze zogenaamde ‘chemische shampoos’ beschadigen je haar en je hoofdhuid enorm. Ook natuurlijke haarverf bevordert de kwaliteit van je haar. Veel vrouwen maken de fout dat ze voor een goedkoop chemisch product kiezen wanneer ze hun uitgroei bijkleuren. Deze producten zijn makkelijk in gebruik, maar kunnen heel wat schade aan je haar veroorzaken. Wil je je uitgroei bijkleuren, kies dan steeds voor natuurlijke haarverf. Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar je zal zien dat de kwaliteit van je haar en je hoofdhuid er heel wat op vooruit gaat!

natuurlijke-haarverf

Goede borstel

Tenslotte is een goede borstel natuurlijk onmisbaar. Plastic borstels zorgen voor statisch haar en metalen borstels zijn dan weer te taai voor je hoofdhuid. Koop daarom een borstel met echt haar. Het echte haar beschermt je hoofdhuid en verstoort de natuurlijke haargroei niet.

Combineer je alle bovenstaande tips voor gezond en vol haar, zullen je prachtige glanzende haren langzaamaan terug beginnen te groeien. Hierdoor zal je er niet alleen stralend uitzien, je zal je ook veel beter in je vel voelen!